Весна в Україні почнеться з морозів, але вже 8 березня стане тепліше

25 лютого 16:45

За прогнозами синоптиків, 1-2 березня погода в Україні буде нестабільною, 3-го різко похолоднішає, але вже після 8-го почнеться інтенсивне потепління.

 

Наприкінці лютого - на початку березня в Україні очікується нестабільна погода. Перші дні весни будуть холодними, але вже з 8 березня їм на зміну прийде інтенсивне потепління.

З 3 по 7 березня синоптики прогнозують зниження температури, яке охопить всю територію України, повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

У цей період похолоднішає до 5-12 градусів морозу, на півночі і північному сході вночі місцями буде -15 градусів. Температура вдень становитиме від 1 до 6 градусів морозу.

"Похолодає навіть на півдні вночі до 1-6 градусів морозу, вдень - близько 0", - зазначив Кульбіда.

Але вже з 8 березня, за попередніми прогнозами, в Україні розпочнеться більш-менш інтенсивне потепління, яке триватиме до 12 березня.

У найближчий тиждень в Україні буде спостерігатися нестабільний характер погоди, що супроводжуватиметься коливаннями температурного режиму.

"26 лютого мінімальна температура в більшості регіонів вночі становитиме 2-7 градусів морозу, вдень від 0 до 5 тепла, на півдні та Закарпатті ця температура буде на кілька градусів вищою", - розповів Кульбіда.

За його словами, 27-28 лютого очікується невелике зниження нічної температури до 5-11 морозу, на півночі місцями до 15 градусів морозу, вдень від 0 до 5 градусів нижче нуля.

У той же час, 1-2 березня температура повітря коливатиметься - як очікується невелике потепління, так і незначне похолодання. !zn

Читайте також:

У Києві розпочато "глобальний ремонт" автодоріг

Кліматологи передбачили теплу весну і 40-градусну спеку у липні

У Сибіру зафіксований новий рекорд холоду - мінус 71 градус

У ДержНС запевнили, що в цьому році українцям не варто побоюватися паводку