Весна прийшла в Україну вже надовго

10 квiтня 16:01

Температура досягла норми для даного періоду і буде поступово підвищуватися.

 

За прогнозами синоптиків, вже в найближчі дні температура повітря в Україні підніметься до +19. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу.

"Весна прийшла вже надовго. Відучора вже почалося підвищення температури, сьогодні вона становитиме 9-14 градусів тепла, у наступні дні 14-19 градусів. Опади у вигляді дощу будуть спостерігатися переважно у західних і північних областях. Протягом найближчих двох тижнів будуть певні коливання температури, але це не буде повернення зими. Просто в залежності від хмарності та атмосферної циркуляції температура трохи змінюватиметься", - сказав він.

За словами Кульбіди, тепер температура досягла норми для даного періоду і буде поступово підвищуватися.

Згідно із прогнозом Укргідрометцентру, у четвер, 11 квітня, із Західної Європи до України почне надходити більше тепла, але волога повітряна маса, погоду більшої частини території визначатимуть атмосферні фронти.

Очікуються невеликі дощі, лише у північних, Вінницькій, Черкаській, Миколаївській областях без опадів. Вітер південний східний, 5-10 м/с.

Температура вночі 1-6° тепла, на півночі Лівобережжя місцями 0-3° морозу; вдень 9-14° тепла.

У Києві - без опадів. Вітер південний східний, 5-10 м/с. Температура вночі 2-4° тепла, вдень 11-13°.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 11 квітня найвища температура була +22,7 в 1959 році, найнижча -3,9 в 1954 році.

У п'ятницю, 12 квітня, у західних, а вночі і в східних областях дощ, вдень у Карпатському регіоні місцями сильний; на решті території без істотних опадів. Вітер південний східний, 5-10 м/с.

Температура вночі 3-8°, вдень 12-17° тепла; у східних, північно-східних областях вночі від 3° тепла до 2° морозу, вдень 8-13° тепла.

У Києві - без опадів. Вітер південний східний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-7° тепла, вдень 14-16°. !zn

Читайте також:

До кінця тижня по всій Україні потеплішає до +17 градусів

Укргідрометцентр підвищив прогноз рівня водопілля в Києві

Гідрометцентр "дав добро" на відключення опалення в Києві з 15 квітня