Вбивству мера Сімеїза можна було запобігти,- МВС

04 березня 13:17

Жителі Сімеїза неодноразово поряд з селищною радою бачили підозрілий автомобіль, однак цю інформацію не повідомляли правоохоронним органам.

 

Заява про те, що поряд із селищною радою Сімеїза помічений підозрілий автомобіль, могла б запобігти вбивству мера Кирила Костенка. Таку думку в ефірі телеканалу озвучив міністр МВС України Віталій Захарченко.

"Інформація була у людей про те, що машина якась підозріла їздила поруч із селищною радою. І помічали ту машину і в січні, і в лютому. Безумовно, якщо б така інформація доводилася до нас, до міліції, міліція б реагувала більш оперативно. І, напевно, не довели до скоєння такого злочину", - сказав Захарченко.

За словами міністра внутрішніх справ, основною версією слідства залишається вбивство з мотивів, пов'язаних з професійною діяльністю Кирила Костенка. "Ви знаєте, замовні вбивства важко розкриваються, але я вважаю, що досвіду в наших співробітників карного розшуку вистачає. Ми з ними розкрили вже не один десяток складних, важких, резонансних злочинів", - оцінив В. Захарченко шанси розкрити злочин.

Нагадаємо, 26 лютого селищного голову Сімеїза, члена Партії регіонів Кирила Костенка розстріляли поряд із будівлею Симеїзької селищної ради. Вбивство було скоєно близько 9:00. У Кирила Костенка залишилися дружина і п'ятеро дітей.

Однією з основних версій вбивства Кирила Костенка є професійна діяльність загиблого.

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко вважає, що вбивство мера Сімеїза Кирила Костенка було цілком професійне, і малоймовірно, що його розкриють. !zn

Читайте також:

Опубліковано відео розстрілу мера Сімеїза Кирила Костенка

Соратники вбитого мера Сімеїза оголосили нагороду за інформацію про кілерів

Правоохоронці оприлюднили фото передбачуваного вбивці мера Сімеїза

У Партії регіонів сумніваються, що вбивство мера Сімеїза розкриють