Вантажівкам заборонять вдень їздити по Києву

24 квiтня 13:06

КМДА просить Київраду схвалити заборону на в'їзд на територію Києва вантажного транспорту. Втім, вона буде частковою: також запропоновано перелік проспектів, площ і вулиць, якими зможуть користуватися фури для транзитного руху.

 

Київська міська державна адміністрація (КМДА) підготувала проект рішення про заборону в'їзду вантажного транспорту на територію Києва в денний час.

Винести проект на розгляд Київради планується вже на наступне пленарне засідання, повідомила прес-служба КМДА з посиланням на слова в.о. першого заступника голови столичної адміністрації Анатолія Голубченка.

Зокрема, пропонується дозволити рух транзитного вантажного транспорту по території міста Києва з 20:00 до 07:00, що допоможе зберегти асфальтове покриття.

Втім, у проекті рішення також запропоновано перелік проспектів, площ і вулиць, якими зможуть користуватися вантажівки для транзитного перевезення через місто. "Київ не може повністю заборонити їздити по місту вантажним автомобілям і фурам, оскільки Кільцева дорога проблему транзитного транспорту повністю не вирішує", - пояснив Голубченко.

Так, водії вантажівок зможуть скористатися для проїзду такими вулицями: просп. Бажана, Південний мостовий перехід через річку Дніпро, Столичне шосе, вул. Академіка Заболотного, площа Одеська, Велика кільцева дорога, вул. Академіка Палладіна, вул. Міська, Гостомельське шосе, Нова дорога, просп. Мінський, площа Шевченка, вул. Полярна, Богатирська, площа Тульська, просп. Московський, Генерала Ватутіна, площа Керченська, вул. Братиславська і Броварський проспект.

Що стосується зими, то, за словами Голубченка, необхідно регулювати в'їзди рішенням штабу надзвичайних ситуацій і обмежувати рух вантажних автомобілів, враховуючи стан дорожнього покриття і погодні умови. !zn

Читайте також:

Раді пропонують обмежити рух автомобілів в Криму

ДАІ хоче оптимізувати маршрути громадського транспорту в Києві