В УПЦ МП запропонували перенести День Києва на 27 липня - День хрещення Русі

25 сiчня 12:28

Прес–секретар УПЦ МП Василь Анісімов вважає, що хрещення Русі за значущістю можна порівняти тільки з перемогою у Другій світовій.

 

Керівник прес-служби Української православної церкви Московського патріархату Василь Анісімов запропонував перенести святкування Дня Києва з останніх вихідних травня на 28 липня, коли відзначається День хрещення Русі.

"День міста Києва варто б приурочити не до травневого цвітіння каштанів, а до Дня хрещення Русі", - сказав Анісімов, коментуючи указ президента про святкування 1025-річчя Хрещення Русі на державному рівні.

Представник духовенства вважає, що День хрещення став головною подією в 1,5-тисячоітній історії Києва.

"За значущістю хрещення Русі можна порівняти хіба що з Великою Перемогою над фашизмом", - зазначив Анісімов.

За його словами, необхідно відновлювати православні святині, відроджувати Київ як центр православного паломництва, яким він був раніше.

"Є багато красивих міст, але Київ неповторний, завдяки своїй історії, і цю неповторність треба зробити доступною. Для цього потрібна державна програма", - заявив він.

Прес–секретар УПЦ МП також відзначив, що цього року урочистості з нагоди 1025-річчя хрещення Русі будуть відрізнятися масштабністю.

"День хрещення Русі - це день народження Російської православної церкви. Сьогодні це свято державне, міжнародне, загальноцерковне. Святкування пройдуть на всіх континентах, у 70 країнах - там, де є парафії та єпархії народженої у Києві Російської православної церкви. Центром торжеств, звичайно, буде Київ", - сказав Анісімов.

Як відомо, День хрещення Русі відзначається 28 липня. У православному церковному календарі (за старим стилем 15 липня) це день пам'яті рівноапостольного князя Володимира (960-1015).

Заходи з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі плануються "на найвищому рівні". !zn

Читайте також:

До 1025-річчя хрещення Русі в Києві закладуть храм з діорамою і купальнями

Патріарх Кирил попросив священиків не "світитися" к дорогих машинах

Митрополит РПЦ вважає, що критики церкви діють за намовою диявола

Патріарх Філарет запевнив, що росіяни хочуть перенести столицю до Києва, оскільки Москва вже стала містом мусульман