В Україну йде новий циклон з морозами до -8 градусів

03 квiтня 13:06

У Кабміні очікують приходу нової хвилі похолодання, яка допоможе уникнути "критичної повені" на Дніпрі.

 

В уряді очікують приходу на територію України нового циклону, який буде супроводжуватися значним похолоданням. Завдяки цьому циклону критичного паводку на Дніпрі не буде, заявив віце-прем'єр Олександр Вілкул.

"В Україну приходить новий циклон, але з точки зору паводків це добре - розтягується в часі танення снігу в регіонах України та прикордонних територіях", - заявив Вілкул на брифінгу в Кабміні, цитують "Коментарі".

За його словами, з 6 квітня очікується зниження температури в північних областях від 3 до 8 градусів морозу. Віце-прем'єр відзначив, що завдяки циклону затримається початок активного сніготанення на території Росії і Білорусі, і, відповідно, весняне водопілля на Дніпрі пройде спокійно.

"Ми не очікуємо значного підвищення рівня води у Дніпрі, що несло б загрозу", - повідомив Вілкул.

При цьому він доповів, до приходу "великої води" в Києві готові. Так, до столиці передислоковано більше 70 одиниць насосного обладнання з центральних і східних областей країни, де не очікується високого паводку.

За словами віце-прем'єра, також буде задіяний президентський полк та інші військові частини, а також важка військова техніка для запобігання виникненню надзвичайної ситуації у зв'язку з можливим підтопленням території міста.

У той же час, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що "організовано пройти повінь" - це головне завдання уряду на сьогодні.

За його словами, складна гідрологічна ситуація очікується також на територіях Львівської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Чернігівської областей, а найважча - на Поліссі. Крім того, в басейні Західного Бугу "не виключено формування найбільшого за всю історію гідрологічних спостережень рівня води весняного водопілля".

Нагадаємо, у результаті циклону 22-23 березня, який прийшов в Україну з Балканського півострова, за вихідні на території країни випала місячна норма опадів. Снігопад викликав транспортний колапс у багатьох регіонах, особливо постраждав Київ.

На початку квітня різко потеплішало, внаслідок чого у столиці почалися підтоплення через танення великої кількості снігу. !zn

Читайте також:

Найбільш небезпечна ситуація з паводками очікується на Поліссі

У Києві підтопило станцію метро і кілька вулиць

Визначено більш півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)

Влада порадила киянам у разі повені зібрати речі першої необхідності і не панікувати