В Україну йде холодне повітря з півночі Європи

08 березня 16:48

У найближчу добу південна частина України залишиться в теплій повітряної маси, а на решту території почне пересуватися більш прохолодне повітря з півночі Європи; часом буде випадати мокрий сніг.

 

У суботу, 9 березня, в окремих районах очікується налипання мокрого снігу, у південній частині та на Закарпатті пройдуть дощі, у північних областях вночі без опадів, лише вдень пройде невеликий сніг. На дорогах північних і західних областей місцями як і раніше буде ожеледиця, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер північний східний, в південній частині південно-західний, 5-10 м/с.

Температура вночі 2-7° морозу, в Чернігівській і Сумській областях 9-14° морозу, у південній частині та на Закарпатті 0-5° тепла. Вдень 1-6° тепла, в Криму та на Закарпатті 8-13° тепла, у північних областях 0-5° морозу.

У Києві вранці, вдень пройде невеликий сніг. Температура вночі 4-6° морозу, вдень 1-3° морозу.

У неділю, 10 березня, в Україні часом очікуються опади, у північних та більшості західних областей у вигляді снігу, у південній частині та на Закарпатті - дощі. На решті території пройде мокрий сніг та дощ, в окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, у карпатському регіоні, а вдень і в центральних областях місцями сильні опади.

Вітер переважно північний східний, 7-12 м/с.

Температура в північних і в більшості західних областей вночі і вдень 2-7° морозу. У південній частині та на Закарпатті вночі очікується 0-6° тепла, вдень 8-13°; на решті території вночі та вдень від -3°С до +3°С.

У Києві 10 березня часом сніг, на дорогах ожеледиця. Вітер північний східний, 7-12 м/с. Температура вночі 4-6° морозу, вдень 2-4° морозу

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 9 березня найвища температура була зафіксована на позначці +17,3°С в 1920 році, найнижча - на позначці -20°С в 1915 році. !zn

Читайте також:

Після 8 березня в Україні сильно похолодає і знову випаде сніг

Синоптики пообіцяли, що через 20-30 років в Україні взагалі не буде снігу