В Україні знову дозволили російський телеканал "Мир сериала"

10 березня 12:57

Представники телеканалу пообіцяли прибрати з ефіру головних пропагандистів "русского мира" і зможуть продовжити показ в Україні своїх серіалів.

 

Національний рада з питань телебачення і радіомовлення дозволила ретрансляцію російського телеканалу "Мир сериала".

Як повідомив на засіданні голова регулятора Юрій Артеменко, в лютому Нацрада вилучила російські телеканали з переліку адаптації, проте дав місяць відстрочки для вступу рішення в силу. За цей час до Нацради звернулися представники телеканалу "Мир сериала", які повідомили, що з ефіру будуть зняті фільми і серіали за участю відомих персон, внесених у перелік осіб, які створюють загрозу національної безпеки.

Член Нацради Сергій Костинський у ході засідання також зазначив, що на наступне засідання планується винести питання про правомірність знаходження в адаптаційному списку ще 10 російських телеканалів.

11 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виключила з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавству України, 15 російських телеканалів: "Совершенно секретно", "Кто есть кто", "Шансон-ТВ", "Парк развлечений", "Мир сериала", "Авто плюс", "Кухня ТВ", "КХЛ", "Наука 2.0", "Моя планета", "Телекафе", "Боец", "Время: далекое и близкое", "Настоящее Страшное Телевидение" ("НСТ") і "Сарафан".

Нагадаємо, що більшість російських телеканалів були заборонені ще в 2014 році під час активної фази агресії РФ проти України.

У липні 2015 року Міністерство культури України підготувало список російських артистів, які становлять загрозу національній безпеці.

Надія Савченко народилася 11 травня 1981 року в Києві. З дитинства мріяла стати льотчиком бойових літаків. Після закінчення школи протягом року навчалася на факультеті журналістики Київського університету "Україна". У 2004-2005 роках у складі українського миротворчого контингенту брала участь в місії в Іраку. У 2005 році вступила до Харківського університету повітряних сил, на що отримала дозвіл особисто від міністра оборони України Анатолія Гриценка, який закінчила 2009 році як штурман.