В Україні заборонили "Шансон-ТВ", "Мир сериала" і ще 13 російських каналів

11 лютого 13:34

Російські телеканали заборонили за показ пропагандистів агресії проти України та за незаконну рекламу.

 

Національна рада питань телебачення і радіомовлення вилучила із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, 15 російських телеканалів.

У зв'язку з виявленими під час моніторингу із 16 по 28 січня 2016 року порушеннями вітчизняного законодавства відтепер на території країни не можуть ретранслюватися такі телеканали: "Совершенно секретно", "Кто есть кто", "Шансон-ТВ", "Парк развлечений", "Мир сериала", "Авто плюс", "Кухня ТВ", "КХЛ", "Наука 2.0", "Моя планета", "Телекафе", "Боец", "Время: далекое и близкое", "Настоящее Страшное Телевидение" ("НСТ") і "Сарафан".

Голова Національної ради Юрій Артеменко повідомив, що основними причинами для вилучення цих телеканалів із Переліку іноземних програм стали порушення законодавства в частині національної безпеки і законодавства про рекламу. Йдеться про показ персон, внесених до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, і показ реклами, яка в Україні заборонена в ефірі іноземних телерадіоорганізацій.

Нагадаємо, що більшість російських телеканалів були заборонені ще в 2014 році під час активної фази агресії РФ проти України.

У липні 2015 року Міністерство культури України підготувало список російських артистів, які становлять загрозу національній безпеці.