В Україні вшановують пам'ять жертв Голокосту

21 сiчня 22:48

Всеукраїнська акція пам'яті жертв Голокосту розпочнеться 24 січня з виставки "Історія й культура євреїв України" і завершиться 27 січня меморіальним вечором з учасниками колишніх в'язнів гетто і концтаборів.

 

До Дня пам'яті Голокосту 27 січня у багатьох школах і вищих навчальних закладах України пройдуть уроки пам'яті і круглі столи, присвячені цій скорботній даті.

В Україні 27 січня на державному рівні буде відзначено Міжнародний день пам'яті Холокосту. Про це повідомив на брифінгу в Єврейському фонді України (ЕФУ) голова правління фонду Аркадій Монастирський.

Заходи розпочнуться 24 січня з відкриття виставки "Історія й культура євреїв України" в Національному історичному музеї України. Ця виставка створена Центром єврейських досліджень ЕФУ і містить спеціальний розділ, присвячений історії Голокосту.

Також до Дня пам'яті Голокосту в багатьох школах і вищих навчальних закладах України пройдуть уроки пам'яті і круглі столи, присвячені цій скорботній даті.

Завершиться Всеукраїнська акція пам'яті жертв Голокосту меморіальним вечором у Київському будинку актора за участю державних та громадських діячів України, колишніх в'язнів гетто і концтаборів, дипломатів і журналістів.

Нагадаємо, що в 2005 році була ухвалена резолюція ООН, співавтором якої була і Україна, про проголошення 27 січня Днем пам'яті жертв Голокосту.

Верховна Рада України 5 липня 2011 року прийняла постанову про щорічне відзначення цієї трагічної дати в країні. !zn

Читайте також:

В Українському домі відкрилася виставка про Голокост у 1941-1944 роках

Українська Друга світова (в кольорі)

Чи стане Голодомор врівень з Голокостом?