В Україні створена резервна армія, яка вже на 80% укомплектована - Міноборони

19 жовтня 23:55

За словами радника глави Міноборони, розроблена модель є симбіозом норвезької, ізраїльської та швейцарської моделей.

 

Близько 200 тисяч осіб вже притягнуто резервну армію України. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив радник глави Міністерства оборони України Олександр Данилюк.

"Досить успішно проводиться основна зміна системи національної оборони щодо впровадження системи тотального залучення громадян, так звана швейцарсько-ізраїльська модель. На сьогоднішній день ця резервна армія укомплектована вже майже на 80%, по всій Україні це буде близько 200 тисяч учасників резервної армії. Проводяться навчання, де більш успішно, десь менше", - розповів радник Степана Полторака.

За словами Данилюка, розроблена модель є симбіозом норвезької, ізраїльської та швейцарської моделей.

"Показником того, що та модель, яка була нами розроблена і впроваджена, успішна, є те, що сьогодні Міноборони РФ заявило, що буде впроваджувати подібну систему в себе в країні", - розповів Данилюк.

Читайте також: "Всі ми тут зараз, щоб захистити нашу свободу" - в Україні зняли проморолик для армії

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що Міністерство оборони Росії працює над проектом створення декількох резервних армій, які передбачається сформувати в найближчому майбутньому.

Особовий склад цих армій, продовжуючи працювати на різних посадах на своїх підприємствах, періодично брати участь у військових зборах, а також щомісяця отримувати певні гроші за знаходження цієї резервної армії.

Крім того, повідомлялося, що Росія збирається створити об'єднану армію з Абхазією.