В Україні розробили снайперську гвинтівку під набої стандарту НАТО

20 квiтня 15:35

Загальна довжина нової зброї – 1,2 метри. Прицільна дальність – 2,5 кілометри.

 

Українські зброярі розробили першу вітчизняну снайперську гвинтівку калібру 12,7 мм під набої стандарту НАТО, повідомляє видання Міністерства оборони України "Народна армія".

Загальна довжина гвинтівки становить 1200 мм, з них довжина ствола – 750 мм. Прицільна дальність нової зброї – до 2,5 кілометрів.

Гвинтівка під назвою Rhino Hunter випускатиметься під брендом Snipex, експерти зазначають, що вона подібна до відомої американської гвинтівки Barrett M82. Українська снайперська гвинтівка вже надійшла в підрозділи силових структур країни.

Розробкою Rhino Hunter займався харківський концерн ХАДО. Від самого початку було створено два прототипи: під радянський калібр патрона 12,7х108 і під західний – 12,7х99 (перші цифри – калібр патрона, останні – довжина гільзи). Але зрештою було прийняте рішення зупинитись на західному варіанті під патрон .50 BMG, оскільки Збройні сили наразі активно впроваджують стандарти НАТО в Україні.

Виробники відзначають, що всі елементи гвинтівки повністю виготовлені з українських комплектуючих. Вартість новинки становить близько 150 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше заступник генерального директора по авіабудуванню і виробництва "Укроборонпрому" Володимир Коробов повідомив, що Україна вироблятиме американські гвинтівки М16. "У нас є проект, в якому ми вже досить "глибоко" знаходимося. На сьогодні ми підписуємо всі необхідні для цього документи", - розповів він.