В Україні підтопило 100 населених пунктів

12 квiтня 10:32

Подальший підйом води очікується на річці Прип'ять і в Закарпатті.

 

В Україні частково підтоплені території, господарські та житлові будинки в 98 населених пунктах, повідомляє прес-служба Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Через опади і танення снігу така ситуація спостерігається у 57 населених пунктах Київської області, 16 - у Волинській, 12 - у Житомирській, 7 - у Рівненській, по одному - у Вінницькій і Львівській областях.

Крім того, перервано транспортне сполучення з 7 населеними пунктами у Київській, Рівненській, Чернігівській і Чернівецькій областях.

За інформацією Укргідрометцентру, 12-14 квітня триватиме зростання рівнів води на річках басейну Прип'яті (Волинська, Рівненська обл.), на річці Стир біля Луцька продовжиться підйом рівнів води з подальшим затопленням заплав, сільгоспугідь і знижених ділянок прирічкових частин міст.

12-13 квітня на річках Закарпатської області буде формуватися чергова хвиля весняного водопілля з підвищенням рівнів води річки Тиса (до 1,0-2,0 м), річки Боржава (до 1,0-1,5 м), річки Уж (Ужгород - до 1,0-1,7 м), що призведе до підтоплення сільгоспугідь. !zn

Читайте також:

Шести ділянкам у Києві присвоєно статус НС через загрозу руйнівних зсувів

На ліквідацію прориву дамби з нечистотами у Бортничах кинули президентський полк

Гідрометцентр повідомив про припинення паводків, але очікує підвищення рівнів води в річках

Добовий підйом води в Дніпрі біля Києва сповільнився вдвічі