В Україні перевірять усі ресторани і бари через трагічну пожежу в Бразилії

30 сiчня 19:25

МНС оголосило про посилення профілактичної роботи в культурно-розважальних закладах у зв'язку з трагедією в Бразилії.

 

У зв'язку з трагедією в Бразилії, де жертвами пожежі в нічному клубі стали понад 230 осіб, по всій Україні буде проведена перевірка пожежної безпеки в культурно-розважальних закладах.

Як повідомила прес-служба МНС, буде проведено моніторинг і аналіз стану пожежної і техногенної безпеки в нічних клубах, ресторанах та інших розважальних закладів з масовим перебуванням людей.

Особливу увагу інспектори приділять стану електрогосподарств, шляхів евакуації, наявності та працездатності зовнішнього і внутрішнього протипожежного водопостачання, систем протипожежного захисту.

"Виявлені порушення на зазначених об'єктах, які створюють загрозу пожежі або перешкоджає її гасінню та евакуації людей, будуть висвітлюватися в засобах масової інформації", - запевнили у відомстві.

Крім того, МНС організовує проведення протипожежного інструктажу з керівниками об'єктів відпочинку та обслуговуючим персоналом.

Нагадаємо, в ніч на 27 січня під час рок-концерту в нічному клубі Kiss в бразильському місті Санта Марія спалахнула пожежа.

Загинуло, за останніми даними, 235 осіб, ще понад 130 з травмами і опіками були госпіталізовані. Багато постраждалих перебувають у важкому стані. Більшість жертв - молоді люди у віці від 16 до 20 років.

За попередньою версією, причиною пожежі стало використання музикантами піротехнічних засобів. Крім того, в ту ніч клуб був переповнений, було відкрито єдиний вихід, вогнегасники були несправні, а в самому приміщенні використовувалася заборонена поролонова звукоізоляція. !zn

Читайте також:

Під час пожежі на рок-концерті в Бразилії загинуло 233 людини (ФОТО, ВІДЕО)

У центрі Києва згорів елітний ресторан, загинуло дві жінки (ВІДЕО)

У Криму згоріла свиноферма: загинуло 148 тварин