В Україні може з'явитися добровільна військова служба

21 лютого 14:54

Добровільна військова служба може бути можлива за територіальним принципом і за місцем проживання.

 

В Україні може з'явитися добровільна військова служба у рамках реформування системи оборони. Про це заявив тимчасово виконуючий обов'язки керівника головного управління особового складу Генерального штабу Ігор Лисенко в ході презентації "Білої книги - 2012. Збройні сили України".

"Добровільна військова служба - це нове поняття, яке ми пропонуємо розглянути і ввести. В Україні є громадяни, які хочуть проходити військову службу. Тому їм буде надаватися право проходити військову службу на посадах, які не визначають боєздатність - в частині забезпечення, підрозділи забезпечення", - заявив Лисенко.

За його словами, добровільна військова служба може бути можлива за територіальним принципом, за місцем проживання.

"Це буде обмежена чисельність особового складу", - додав Лисенко.

Як повідомлялося, начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Володимир Замана, заявив, що Міноборони має намір востаннє провести призов на строкову службу в армію восени 2013 року.

Однак пізніше президент Віктор Янукович повідомив, що для ефективної реалізації завдання переходу на контрактну армію необхідно здійснити ряд заходів з підвищення конкурентоспроможності військової служби. "Вирішивши ці та ряд інших завдань, ми створимо умови для стовідсоткового комплектування армії військовослужбовцями за контрактом. Тому остаточне рішення про терміни переходу буде прийматися з урахуванням можливостей держави з виконання зазначених завдань", - сказав президент.

Нагадаємо, що в шостому пункті передвиборної програми Януковича в 2010 році було записано: "Гарантую перехід на контрактну армію з 2011 року". !zn

Читайте також:

Міноборони анонсувало останній призов в українську армію

Міноборони має намір в 2013 році призупинити призов на термінову службу

У Генштабі запланували через рік скасувати призов на військову службу

Янукович знову пообіцяв контрактну армію