В СБУ підпадуть під люстрацію 20% офіцерського складу

05 жовтня 17:43

В СБУ вже проведена люстрація вищої ланки керівництва, - повідомив Наливайченко.

 

Після вступу в силу закону про очищення влади в Україні під люстрацію підпаде 20% офіцерського складу Служби безпеки (СБУ). Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, у СБУ вже проведена люстрація вищої ланки керівництва, а вступ в силу закону про очищення влади торкнеться кожного п'ятого офіцера.

"Керівництво повністю змінено, з керівництвом я взагалі не думаю, що у нас є питання - у нас є й молоді люди, в тому числі і заступники голови СБУ, майданівці. Що стосується офіцерів другого ланки, то, я думаю, під люстрацію підпадає до 20% людей, за віком, які служили ще в КДБ", - сказав глава СБУ.

Раніше Наливайченко повідомляв про те, що керівництво Служби безпеки України було очищено на 90% після краху режиму Януковича.

"Починаючи з березня цього року, в керівництві СБУ було більше 90% людей замінено. Мене тоді парламент спочатку призначив уповноваженим, а потім знову на посаду голови СБУ, і ми почали з очищення, не чекаючи закону, так як на Майдані вимагали звільнити тих, хто переслідував людей, хто планував злочини проти Майдану, хто був задіяний у корупції ", - заявляв він. !zn