В опозиції не виключають нового переділу повернутих "друзями Януковича" мисливських угідь

24 березня 12:00

Народний депутат Олександра Кужель ситуацію з добровільною здачею угідь охарактеризувала просто - "не змогли проковтнути!".

 

Новий переділ незабаром може очікувати тисячі гектарів мисливських угідь на Південному березі Криму, які засноване соратниками Віктора Януковича товариство мисливців і рибалок "Кедр" вирішив добровільно повернути державі.

Про це ZN.UA повідомила народний депутат від "Батьківщини" Олександра Кужель, яка була за часів передачі "Кедру" угідь депутатом ВР Криму і створила громадську організацію "Рух за якість влади "Кедру - НІ!".

Ситуацію з добровільною здачею угідь Кужель охарактеризувала просто - "не змогли проковтнути!".

"Все-таки і наші позови, і листи людей, і виступи в ЗМІ - пам'ятаєте, про те, що грибників у лісі з автоматами охорона зустрічала - не могли не викликати реакцію невдоволення президента такою діяльністю "Кедра", - допускає Кужель.

Разом з тим, говорить Олександра Кужель, цілком можливо, що незабаром відбудеться перерозподіл земель тих же угідь, але в іншому вигляді і розмірах. "Я цілком допускаю, що вони просто вирішили трохи перечекати. А потім ці землі, за аналогією із землями заповідника в Ялті, приєднають до населених пунктів під приводом того, що треба розширювати їх кордони для розвитку. І потім ці землі вже підуть під забудову", - вважає депутат.

Як відомо, товариство мисливців і рибалок "Кедр" днями вирішило добровільно повернути Криму більш 8,8 тис. га мисливських угідь на Південному березі в районі Алушти, які товариство в 2011 році зі скандалом отримало в оренду на 25 років.

Засновниками громадської організації "Товариство мисливців і рибалок "Кедр" у 2008 році виступили Юрій Бойко, Володимир Демішкан і Сергій Тулуб. Сам клуб "Кедр" спочатку був прописаний за однією адресою з резиденцією Віктора Януковича "Межигір'я" у Нових Петрівцях, а потім в селі Сухолуччя Вишгородського району Київської області, де знаходиться мисливська резиденція Віктора Януковича.

Подробиці читайте в свіжому номері "Дзеркала тижня. Україна" в статті Валентини Самар "Царська неохота". !zn

Читайте також:

Мисливське товариство "друзів Януковича" добровільно повернуло Криму лісові угіддя

Фірми Григоришина при Костенку отримали 11 гектарів у Сімеїзі і Парковому за одне засідання селищної ради

У Криму рейдери намагалися захопити "Будинок творчості письменників імені Чехова"

Дитячому протитуберкульозному санаторію в Криму повернули частину незаконно відібраної землі