В Одеській області почалася повінь, рятувальники евакуюють людей

04 лютого 07:20

МНС України в Одеській області вирішило евакуювати людей з островів у районі Вилкового Кілійського району Одеської області через підвищення рівня води в річці Дунай.

 

Через сильний північно-східний вітер рівень води в Дунаї у районі містечка Вилкове Кілійського району Одеської області піднявся до 165 см над нульовою позначкою.

Як повідомили в прес-службі Управління з питань надзвичайних ситуацій Одеської облдержадміністрації, "в результаті підйому води в річці сталося підтоплення нежитлових ділянок території Вилкового, оскільки критичний рівень Дунаю в районі цього містечка становить 155 см".

Крім того, наголошується в повідомленні, через сильний вітер сталися аварії на системах енергопостачання - третина території Вилкового залишилася без електрики.

З урахуванням обставин, рятувальники прийняли рішення про евакуацію за допомогою аерогліссера "МАРС-700" 24 жителів Кілійського району, які знаходяться на дунайських островах, на відстані 12-15 кілометрів Вилкового. Також туди направлено 7 пересувних електростанцій для забезпечення роботи водозабірної станції, лікарні, школи і дитячого садка.

Фахівці облМНС очікують погіршення ситуації в зоні повені, оскільки льодохід у гирлі Дунаю, на території Кілійського району складає близько 90% площі річки, уздовж берегової лінії лід замерз шириною 1,5-2 метри. При цьому сильний вітер і шторм на морі заважає льоду проходити вниз за течією до моря.

Проведення криголамної операції на українській ділянці ріки Дунай неможливе. Складна ситуація спостерігається і на території Румунії, що може призвести до заторів на українській частині Дунаю під час руху льоду вниз за течією, відзначають фахівці МНС. !zn

Читайте також:

Тиждень в Україні знову почнеться з дощами, мокрим снігом і ожеледицею

Сильний дощ заливає Ужгород, десятки господарств підтоплені

Харківський бабак передбачив весну в Україні через шість тижнів