В гуртожитку Харкова сталася пожежа: троє загинули, більше 40 постраждали

06 травня 13:11

Троє постраждалих від пожежі в гуртожитку померли в каретах "швидкої", шість осіб, серед яких чотири дитини, знаходяться у важкому стані.

 

Троє людей загинули і близько 40 постраждали в результаті пожежі в гуртожитку в Харкові у понеділок, 6 травня.

Пожежа виникла рано вранці на третьому поверсі будинку №33 на вулиці Тимурівців. Пожежникам про НП повідомили о 6:13 - до того часу вогонь вільно поширювався близько двох годин.

Як розповів помічник начальника облуправління ДержНС Ігор Лупандін, осередок пожежі знаходився на лоджії третього поверху. Там стояли старі меблі і речі. Полум'я поширювалося вгору по ліфтовій шахті, по вентиляційним каналам, тому мешканці його довго не помічали, хоча і відчували запах диму. В результаті частково постраждали верхні поверхи.

Рятувальники евакуювали з будівлі 106 осіб, зазначив Лупандін. З епіцентру пожежники врятували 41 людину, проте троє з них померли в машині "швидкої" - дві жінки середніх років і 23-річний хлопець. Десять осіб госпіталізовано, з них шестеро - у тяжкому стані, зокрема, чотири дитини. У лікарні опинився і один з рятувальників, що виводив мешканців з палаючого будинку.

Гасіння пожежі та евакуація тривали до початку десятої ранку. Зараз біля висотки працюють представники комунальних та соціальних служб, а також міської влади.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, проводиться перепис мешканців, щоб визначити, скільки людей потребують відселення. Віце-мер також повідомила, що одне крило гуртожитку від вогню не постраждало, але було сильно задимлене, у другому багато квартири залили при гасінні пожежі. В даний момент вирішується, куди будуть відселяти постраждалих. !zn

Читайте також:

На півдні та сході України оголошена підвищена загроза пожеж

На Вуглегірській ТЕС сталася пожежа, загинула одна людина і ще троє постраждали