Уряд запропонував саджати у в'язницю за статус "злодій в законі"

05 листопада 19:18

У Грузії сам факт наявності статусу "злодія в законі" є злочином вже десять років. В Україні вирішили піти по цьому ж шляху.

 

Кабінет міністрів схвалив законопроект про кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до 12 років для осіб, що займають вище становище в злочинній ієрархії, так званих "злодіїв у законі".

Як зазначає прес-служба МВС, "необхідність прийняття цього закону вже давно стоїть на порядку денному, особливо враховуючи досвід інших країн пострадянського простору в боротьбі з цим явищем".

Так, майже десять років тому аналогічний закон прийнято в Грузії. Таким же шляхом пішли в Російській Федерації та Молдові, де лише сам факт наявності статусу "злодія в законі" є злочином.

"Фахівці сподіваються, що після прийняття і в нашій державі такого ж закону "злодії в законі" з інших країн не будуть шукати притулку в Україні, а правоохоронні органи отримають додатковий дієвий інструмент для боротьби з такими проявами організованої злочинності", - зазначили в МВС.

Нагадаємо, що минулого тижня співробітники ГУБОЗ викрили "злодійську сходку", яку організували в Києві представники двох найвпливовіших кланів "злодіїв в законі".