Уряд підвищить розмір соцвиплат дітям-сиротам

12 березня 12:52

В Україні понад мільйон дітей виховуються у неповних сім'ях, а кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, сьогодні становить майже 96 тисяч.

 

Заступник директора Державного інституту сімейної та молодіжної політики Юрій Кочевенко вітає рішення Кабінету міністрів України підвищити розмір допомоги для дітей з особливими потребами і дітей-сиріт.

"Давайте говорити відверто, сьогодні в Україні інститут сім'ї зазнає серйозних труднощів. Як наслідок, більше мільйона дітей виховуються в неповних сім'ях, а кількість дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, з 1990-х років подвоїлася і сьогодні становить майже 96 тисяч. А це близько 1,2% від всіх дітей у країні, що за міжнародними стандартами свідчить про епідемію соціального сирітства. У нинішній ситуації доречний вислів, що зрілість суспільства визначається не гучністю протестних криків, а ставленням до дітей", - вважає експерт.

Нагадаємо, що раніше міністру соціальної політики Наталії Королевській було доручено протягом місяця розрахувати, скільки грошей потрібно додати дітям із соціально незахищених сімей. Він підкреслив, що необхідні кошти потрібно врахувати у змінах до держбюджету за підсумками першого кварталу. !zn