Ургант визнав свою жарт дурістю і публічно вибачився перед українцями

18 квiтня 09:14

Російський шоумен сказав, що не хотів нікого образити своєю фразою "порубав зелень, як червоний комісар мешканців українського села".

 

Російський телеведучий Іван Ургант в ефірі Першого каналу вибачився за свій невдалий жарт на адресу українців, що обурив навіть офіційний Київ. Він підкреслив, що просто "сказав дурість" і не хотів нікого образити.

"Я хочу вибачитися, попросити вибачення у всіх жителів України і у всіх, кого зачепило моє необережне висловлювання в телепередачі "Смак". Повірте, я дійсно не хотів нікого цим образити, я просто сказав дурість, не подумавши", - сказав Ургант увечері 17 квітня в ефірі авторської програми "Вечірній Ургант".

"І навіть не міг припустити, що в гумористичній програмі, програмі, в якій я взагалі ніколи ні про що не говорю серйозно, сказаний мною невдалий жарт може викликати таку гостру реакцію в Україні, у країні, яку я дуже люблю", - додав він.

За словами Урганта, він міг навіть уявити, що його висловлювання можуть спровокувати міжнародний скандал.

"Повірте, я зовсім не вкладав у цю дурну фразу той жахливий і шовіністичний сенс, який побачив дехто", - підкреслив він.

Нагадаємо, скандал викликала фраза Урганта, сказана під час готування страви на програмі "Смак": "Я порубав зелень, як червоний комісар мешканців українського села".

Звертаючись до гостя програми Олександра Адабашьяна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Після цього Ургант вже вибачався перед українцями у своєму мікроблозі Twitter, однак цей запис важко назвати вибаченнями. Він супроводжував його саркастичними повідомленнями про те, що буде "готувати в цій передачі тільки борщ, вареники, галушки по 2018-й рік" і "всіх народжених у мене з цього моменту дітей, незалежно від статі, називати Богдан".

Слова Урганта обурили навіть український МЗС. В офіційній заяві зовнішньополітичного відомства зазначається, що в історії двох народів було багато трагічних сторінок, спекулювати на яких неприпустимо.

"В сучасному цивілізованому світі подібні жарти вважається поганим тоном і проявом неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму", - сказано в коментарі МЗС.

Тим часом депутати від ВО "Свобода" вирішили, що позиція МЗС "дуже м'яка" й ініціювали збір підписів для того, щоб оголосити Івана Урганта персоною нон-ґрата в Україні. !zn

З чого все почалося:

Читайте також:

"Свобода" почала збір депутатських підписів за заборону Урганта на в'їзд в Україну

Ведучий Першого каналу, який заявив про "примусову українізацію 20 млн росіян", звільнився з посади