УПЦ МП виступила проти ухвалення закону про дискримінацію

18 березня 09:08

Священики побоюються, що прийняття закону проти сексуальної дискримінації дозволить державі обмежувати церкву "в її протидії аморальному способу життя".

 

Священний синод Української православної церкви Московського патріархату виступив проти прийняття законопроекту Кабміну про протидію дискримінації.

У рішенні синоду мовиться, що положення законопроекту щодо сексуальної дискримінації можуть нашкодити діяльності церкви, пише "Коммерсантъ-Украина".

"Вказаний законопроект дає можливість тлумачити як дискримінацію традиційно негативне ставлення церкви до гомосексуалізму, виражене у Священному Писанні, постановах Вселенських соборів і офіційних документах УПЦ МП. Введення в дію законопроекту №2342 може дати державним органам підстави обмежувати церкву в її протидії аморальному способу життя", - наголошується в рішенні синоду.

Учасники Синоду попросили митрополита Київського і всієї України Володимира направити звернення до вищого керівництва України з проханням не допустити прийняття законопроекту.

"Крім того, ми побоюємося судових позовів на адресу церкви, тбо наші коментарі про те, що гомосексуалізм є гріхом, теоретично можуть підпасти під дію цього закону", - пояснив голова синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП протоієрей Георгій Коваленко.

Втім, представники ЛГБТ-співтовариства вважають, що церкви немає чого боятися.

"Я не думаю, що хтось після прийняття закону подасть до суду на церкву. Нас цікавить відсутність дискримінації у повсякденному житті і при прийомі на роботу, а не позиція церкви з приводу ЛГБТ, яка і так всім відома", - заявила член правління громадської організації "Інсайт" Таїсія Герасимова.

Вона зазначила, що відкриті представники сексуальних меншин в Україні, на відміну від європейських країн, не прагнуть стати священиками.

Законопроект Кабміну №2342 передбачає внесення змін до низки законів, зокрема Кодексу законів про працю і Кримінального кодексу, згідно з яким у список дискримінаційних ознак включається сексуальна орієнтація. Законопроект уже внесено на розгляд парламенту.

Раніше положення законопроекту розкритикував і Священний синод Української православної церкви Київського патріархату. !zn

Читайте також:

В Україні вирішили зрівняти у правах зарплати чоловіків і жінок

"Брати мусульмани" жахаються: пропозиція ООН щодо прав жінок "зруйнує світ"

Патріарх Кирило відмовився святкувати Хрещення Русі поряд з Філаретом

Особливості суспільної моралі, або Кілька слів "ні про що"