"Укрзалізниця" запустить у Крим двоповерхові поїзди

30 сiчня 17:56

На користь Криму двоповерхові поїзди Skoda знімуть з нинішніх напрямків Дніпропетровськ-Донецьк і Київ-Харків.

 

Придніпровська залізниця ухвалила рішення експлуатувати двоповерховий чеський поїзд Skoda в кримському напрямку. У курортному сезоні 2013 року вперше в Україні жителі трьох міст-мільйонників зможуть їздити до Криму на вихідні, використовуючи залізничний транспорт, повідомляє Курортно-інформаційний центр АРК.

Експериментальний шестивагонний поїзд чеського виробництва прибув на Сімферопольський вокзал 29 січня. На сьогодні в Україні лише два таких поїзди. В інтересах півострова їх знімуть з нинішніх напрямків Дніпропетровськ-Донецьк і Київ-Харків.

Нові поїзди зв'яжуть з Сімферополем три міста-мільйонника: Донецьк, Дніпропетровськ і Харків. Один такий поїзд розрахований на 607 пасажирських місць, а вагони володіють всіма необхідними умовами комфорту. На верхньому поверсі розмістяться пасажири першого класу, а на першому поверсі - другого класу.

Поїзд із Дніпропетровська в Сімферополь буде їхати п'ять годин, заявив начальник ДП Придніпровська залізниця Ігор Гладких. "Більше того, у перспективі ми хочемо наблизитися до позначки 4.45", - додав він.

"Єдиний невеликий мінус: це вагони європейського габариту (наші трохи ширші), тому вони не будуть прибувати на високі платформи. Вийде занадто великий зазор між платформою і поїздом", - зазначив він.

За словами начальника Придніпровської залізниці, рішення про перекидання двоповерхових поїздів у Крим пов'язане з потребою українських сімей їздити на півострів на вихідні. Передбачається, що поїзди будуть рухатися тільки вдень. !zn

Читайте також:

"Укрзалізниця" введе продаж квитків за паспортами після призначення нового керівництва

Hyundai знову поламався, навіть не виїхавши з вокзалу

"Жертви" Hyundai підготували масовий позов до суду

Колеснікову стало соромно за "Хюндаї"