Укргідрометцентр констатував настання весни

01 квiтня 17:34

У найближчі три дні в Україні знову похолоднішає, проте потім температура підвищиться і буде вище норми. Дощі очікуються помірні, вони припиняться 7-8 квітня.

 

Директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда відзначає, що в цілому вже прийшла весна в Україну, але не у всіх регіонах у повному обсязі.

"Весна в Україну практично, можна сказати, вже прийшла, але настає вона несміливо. Особливо це стосується західних і північних областей. Але на півдні, у центрі та на сході України вона прийшла вже у повному обсязі", - сказав він на брифінгу в понеділок у Києві.

Кульбіда зазначив, що 31 березня у південних, східних і центральних областях максимальні температури досягали 15-20 градусів тепла, на півдні України і в Криму місцями до 20-27 градусів.

"В цих регіонах на поточному тижні буде такий самий температурний режим, значно вище норми, з незначними коливаннями температури і на тлі практично відсутності опадів", - додав він.

При цьому синоптик повідомив, що на поточному тижні на півночі України пройдуть невеликі помірні дощі, які припиняться 7-8 квітня.

Кульбіда зазначив, що 1 квітня у західних та північних областях спостерігається певне потепління з підвищенням температури до 6-11° С, при цьому в ніч з 1 на 2 квітня температура знизитися: вночі вона складе від 0 до -5, вдень - від 4 до 9° С.

Така погода, за його словами, збережеться 3-4 квітня на заході і півночі країни, а 5-6 очікується підвищення температурного режиму на 2-4 градуси.

Підводячи підсумок, Кульбіда зазначив, що наступного тижня буде особливість коливання температурного режиму, який в середньому по країні на 1-2 градуси нижче норми для цього періоду, це буде супроводжуватися невеликими дощами, але при цьому будуть відсутні будь-які особливо небезпечні явища, пов'язані з погодними умовами. !zn

Читайте також:

Найбільш небезпечна ситуація з паводками очікується на Поліссі

Квітень в Україні почнеться з туманом і дощами

Метеорологи порадили українцям готуватися до постійним суворих зим