Україну починає підтоплювати

06 квiтня 11:15

ДСНС спостерігає "часткові підтоплення" у низці населених пунктів більше десяти областей через підйом ґрунтових вод.

 

В Україні в результаті опадів і сніготанення частково затоплено території господарських та житлових будинків у 188 населених пунктах. Як повідомляє прес-служба Держслужби з НС в суботу, всього за добу було відкачано 78 тис. 562 куб м. води.

Затоплення спостерігалися у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківської, Київській, Львівській, Полтавській, Чернівецькій, Чернігівській областях і Києві.

Станом на 7:00 суботи 6 квітня в більшості регіонів України без опадів, невеликий дощ спостерігається у Житомирській, Закарпатській, Київській, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській, Івано-Франківської областях і в Києві.

За інформацією "Укравтодору" проїзд автошляхами державного і регіонального значення забезпечено. На території Рівненської області на 2-х дорогах місцевого значення є місця переливу води. Організовано об'їзд.

За інформацією Гідрометеорологічного центру 6 квітня спостерігається подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у басейнах річок Західного Бугу, Прип'яті, малих річках Київської області, місцями на лівих притоках Дністра.

Можливе досягнення відміток початкового затоплення садиб, будинків і господарських споруд в окремих населених пунктах Підволочиського району (Тернопільська область), Волочиського району (Хмельницька область) Сокальського району (Львівська область), Зарічненського, Сарненського, Рокитнянського районах (Рівненська область), Тисменицького району (Івано-Франківська область). !zn

Читайте також:

Азаров не виключає найбільшої за всю історію повені в Західній Україні

Влада Києва просить добровольців про допомогу в разі повені

Визначено більше півсотні місць можливого затоплення в Києві (список і карта)

Відповідальний за паводок у Києві чиновник пішов на 12 днів у відпустку