Українські студенти їдуть навчатися до Росії, Німеччини та Польщі

10 сiчня 14:08

За даними ЮНЕСКО, у 2010 році близько 35 тисяч українських студентів отримали освіту за кордоном.

 

Найбільше українських студентів навчаються у Росії, Німеччині та Польщі. За останніми даними інституту статистики ЮНЕСКО за 2010 рік, у вказаний період за кордоном навчалося близько 35 тисяч українських студентів.

Отримати вищу освіту у Росії вирушили трохи менше 12,8 тис. українців. На другому місці - Німеччина (туди приїхали 6,4 тис. студентів), замикає трійку лідерів Польща (3,2 тис. українських студентів).

Окрім того, у топ-10 країн, куди їдуть на навчання українці, увійшли США, Франція, Чехія, Італія, Угорщина, Австрія, Великобританія.

Зазначимо, що українські виші втрачають авторитет в очах студентів. Так, за даними нещодавнього соціологічного опитування, майже половині випускників і працедавців важко назвати хоч один український вищий навчальний заклад, що відповідає міжнародним університетським стандартам.

Втім, популярність навчання за кордоном зростає з року в рік в усьому світі. За даними ЮНЕСКО, всього в 2010 році 3,6 млн. студентів здобували вищу освіту за межами своєї держави. Для порівняння, в 2000 році в світі налічувалося близько 2 млн. міжнародних студентів.

В абсолютних цифрах за кількістю студентів, які навчаються за кордоном, лідирують азіатські країни - Китай, Індія та Південна Корея. !zn

Читайте також:

Система вищої освіти України в 2012 році зазнала "болонскої поразки"

Табачник порадив трієчникам навіть не думати про безкоштовне навчання у вишах

Янукович доручив "осучаснити" стипендії студентам

У ЄС б'ють тривогу: кожен 5-й підліток не вміє читати або писати