"Українське радіо" відновило мовлення

11 лютого 18:33

Перший канал українського радіо "Промінь" і "Культура" відновили мовлення.

 

Національна радіокомпанія України отримала від Концерну радіозв'язку, радіомовлення і телебачення інформацію про відновлення ефірного мовлення на трьох каналах - Першому, радіо "Промінь" і "Культура".

Про це повідомляє офіційний сайт Національної радіокомпанії України.

Зазначені заходи прийняті відповідно до доручення прем'єр-міністра Миколи Азарова Міністерству фінансів про збільшення витрат на трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державних потреб.

Нагадаємо, 5 лютого НРКУ була змушена вимкнути частину передавачів через те, що витрати на поширення програм Українського радіо були зменшені в кілька разів проти рівня минулого року.

За даними Держкомтелерадіо, якщо в 2012 році на трансляцію програм НРКУ із загального фонду державного бюджету було виділено понад 52 млн грн, то цього року - близько 12 млн грн.

Прем'єр-міністр Азаров 7 лютого підписав доручення Міністерству фінансів України щодо збільшення видатків для забезпечення в необхідному обсязі трансляцію телерадіопрограм, вироблених для державних потреб, при підготовці законопроекту про внесення змін у державний бюджет на 2013 рік. !zn

Читайте також:

У регіонах відключають "Українське радіо"

Азаров хоче потужний культурний телеканал без, "я перепрошую, Шустерів"

Телеканал "Сіті" Коломойського звільнить понад 50% співробітників

Телеканал "Культура" втричі дорожче закупив відеотехніку на виділені Азаровим гроші