Українська розвідка оприлюднила дані втрат російської армії в Донбасі

05 лютого 14:27

Окупаційні сили російської армії в Донбасі втратили сотні своїх солдатів вже після підписання Мінських угод.

 

З січня по вересень 2015 року на сході України з числа військовослужбовців 1 і 2 армійських корпусів ЗС РФ загинули 627 людей, поранення отримали 2 тис. 155 осіб, повідомив представник ГУР Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

"Підкреслю, що значна кількість втрат війська РФ зазнали після підписання мінських домовленостей і продовження агресії російських окупаційних військ на території нашої держави", - зазначив він на брифінгу.

Скібіцький також повідомив, що з початку 2016 року на окупованих територіях Донецької та Луганської областей загинули ще 42 російських солдата.

"ГУР МО має документи, які підтверджують загибель або поранення громадян Росії на території України", - сказав він.

Читайте також: Бойовики продовжують спроби "повзучої окупації" районів Донбасу – ІС

У серпні 2015 року секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Росія сформувала в Донбасі два армійських корпуси по типу "Ваффен-СС". За його даними, штатна чисельність двох корпусів - до 35 тис. чоловік. Додатково на окупованій території знаходиться військовий резерв у складі 21 тактичної групи ЗС Російської Федерації (15 батальйонних, 6 ротні) чисельністю понад 9 тис. осіб.

Пізніше в СБУ показали структуру управління російськими військами в Донбасі. За даними відомства, російсько-терористичні війська розділені на два армійських корпуси: 1 АК під Донецьком, 2 АК – під Луганськом. Керує діяльністю цих корпусів Генштаб ВС РФ через штаб Південного військового округу і ще, як мінімум, 8 генералів були залучені у військові дії в Донбасі.