Українка фінішувала на Бостонському марафоні за 15 хвилин до теракту

16 квiтня 14:11

Ніхто з українських бігунів під час терактів на марафоні у Бостоні не постраждав. Всі вони встигли перетнути фінішну межу до вибуху.

 

Ніхто з українських бігунів не постраждав у результаті теракту у Бостоні. Як розповіла українська телеведуча Валентина Хамайко, яка брала участь у марафоні, вона фінішувала за 15-20 хвилин до вибухів.

"Я фінішувала десь за 15-20 хвилин до вибухів і встигла відійти на паралельну вулицю. Було настільки шумно на фініші, що люди навіть не відразу відреагували на вибух. Він якось нівелювався. Зрозуміли, що сталося, коли задиміло і побачили поранених людей", - розповіла Хамайко в ефірі ТСН.

За її словами, всі українці - учасники марафону встигли пробігти фінішну межу до того моменту, коли сталися вибухи.

Ще один українець, який брав участь в забігу, Андрій Оністрат написав у своєму Facebook, що дивом пішов з місця теракту всього за 9 хвилин до нього.

"Пішов з місця вибуху за 9 хвилин до події. Чекав на Валю. Зрозумів, що вона закінчила, і я розминувся з нею. Доля!", - розповів Оністрат.

- Найбільший теракт у США після 9/11: ФБР вивчає кадри, що відобразили момент вибухів

Нагадаємо, згідно з даними офіційного сайту Бостонського марафону, серед українських марафонців дистанцію бігли дві жінки і четверо чоловіків. За даними МЗС, ніхто з громадян України не постраждав.

Вибухи в Бостоні пролунали біля фінішної межі марафону, саме там, де скупчилися уболівальники, у другій половині дня 15 квітня.

Як мінімум три людини загинули (серед них 8-річна дитина), понад 140 постраждали. Стан 17 поранених оцінюється як критичний.

За даними поліції, дві бомби були закладені у сміттєвих ящиках на відстані 50-100 метрів один від одного. Влада США визнала подію терактом.

Розслідування взяв під контроль ФБР. За даними західних інформаційних агентств, потужні бомби були начинені порохом, а також шарикопідшипниками та іншими вражаючими елементами. Тому, на думку експертів, злочинець або злочинці прагнули не вбити, а саме покалічити максимальну кількість людей.

За двома основними версіями, які висувають американські ЗМІ, вибухи можуть бути справою рук або ісламістів, або антиурядових екстремістів правого спрямування. Поки жодна терористична організація відповідальність за вибухи на себе не взяла. !zn

Читайте також:

Бомби, начинені шрапнеллю, навели на здогадку про цілі теракту у Бостоні

Президент України висловив співчуття у зв'язку з терактами у Бостоні

Вибухи на марафоні в Бостоні офіційно визнано терактом