Українців серед загиблих при теракті у Бостоні немає

16 квiтня 09:36

Вибухи на марафоні у Бостоні стали першим терактом у США після 9/11. Серед бігунів було шестеро громадян України. За попередніми даними МЗС, українці не постраждали.

 

У знаменитому Бостонському марафоні, де 15 квітня пролунала серія вибухів, брали участь шість українців. За попередніми даними МЗС, громадян України серед загиблих і потерпілих немає.

"За інформацією місцевої поліції, на 10.00 вечора за Бостонским часом (5 ранку за Києвом), серед загиблих і постраждалих українців немає", - повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За даними офіційного сайту Бостонського марафону, серед українських марафонців дистанцію бігли дві жінки і четверо чоловіків: Алла Камердинер (35 років), Валентина Хамайко (30 років), Василь Боков (32 роки), Андрій Філ (28 років), Андрій Оністрат (39 років) і Сергій Шумко (49 років). Всі вони повністю пробігли дистанцію 42 км 195 м.

Нагадаємо, вибухи у Бостоні з інтервалом у кілька секунд прогриміли біля фінішної межі марафону в другій половині дня 15 квітня. Вибухи збили з ніг бігунів. Багато хто з атлетів прямував до фінішу, коли пролунав перший гучний вибух поруч з рамкою фотофінішу, саме там, де скупчилися вболівальники, які підтримували марафонців.

Як мінімум три людини загинули (серед них 8-річна дитина), понад 140 постраждали. Стан 17 поранених оцінюється як критичний.

За даними поліції, бомби були закладені на відстані 50-100 метрів один від одного. Влада США визнала подію терактом. Розслідування взяло під контроль ФБР.

Мобільний зв'язок у Бостоні відключено, щоб виключити можливість приведення в дію нових вибухових пристроїв. Влада оголосила про тимчасове введення безпольотної зони над містом.

Бостонська трагедія стала першою катастрофою такого масштабу у США з часів терактів 11 вересня 2001 року, після яких уряд країни істотно посилив контроль за безпекою.

Бостонський марафон проводився в цьому році вже у 117-й раз. У ньому взяли участь більше 24 тисяч спортсменів, десятки тисяч людей спостерігали за його проведенням. !zn

Читайте також:

Вибухи на марафоні у Бостоні офіційно визнано терактом

У жителя Європи у 19 разів більше шансів загинути при теракті, ніж у американця

"Аль-Каїда" показала прощальний запис смертників, які знищили вежі-близнюки (ВІДЕО)

"Дніпропетровський терорист" заявив, що підірвав урни через пенсійну реформу і дорогий газ