Українці рішуче засудили антицерковні акції Pussy Riot і FEMEN

13 лютого 15:56

Найбільш толерантне ставлення до акції FEMEN продемонстрували молоді люди до 30 років, особливо студенти-чоловіки.

 

Найгучніші антицерковні акції 2012 року за участю Pussy Riot і FEMEN отримали засудження в українському суспільстві.

За даними соцопитування КМІС, 48,4% респондентів однозначно засудили панк-молебень Pussy Riot у Храмі Христа Спасителя у Москві. 32,9% опитаних нічого не чули про цю акцію. 9,1% мають суперечливе ставлення до неї. 8,8% вагалися з оцінкою. 0,8% - висловилися схвально.

Ще більш негативна оцінка спостерігається щодо акції "Хрестоповал", організованої рухом FEMEN. 61% опитаних засудили цю акцію. 22,5% нічого про неї не чули. 8,6% ставляться неоднозначно. 6,9% вагалися з відповіддю. 1% респондентів виступили зі схваленням дій FEMEN.

Найбільш толерантне ставлення до акції FEMEN продемонстрували молоді люди до 30 років, особливо студенти-чоловіки.

За словами засновника Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії (IHRPEX)" Олександра Фельдмана, у випадку з Femen українська влада і українське православне духовенство обрали більш мудру лінію поведінки, ніж їхні російські колеги, в результаті чого учасниці руху Femen не стали "жертвами" в очах суспільства і опинилися без моральної підтримки. Будь-які спроби повторення подібних акцій у майбутньому, швидше за все, будуть ще більш негативно сприйняті українським суспільством, а жорстка реакція на них з боку органів правопорядку, напевно, буде схвалена в суспільстві, вважає Фельдман.

Дослідження "Регіональна толерантність, ксенофобія і права людини в 2012 році" проведено "Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС)" на замовлення Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії (IHRPEX)". Опитування проводилося методом особистого інтерв'ю у 110 населених пунктах. Опитано 2048 респондентів старше 18 років. Помилка вибірки не перевищує 2,2%. !zn

Читайте також:

У топ-100 провідних мислителів планети Pussy Riot обійшли Джорджа Сороса і Уоррена Баффета

Українка з FEMEN увійшла до двадцятки найбільш помітних жінок 2012 року

Янукович вимагає від правоохоронців вжити найжорсткіших заходів до Femen

"Вірні козаки" спробували забити дошками вхід в офіс FEMEN (ФОТО)