Українці можуть відвідувати без віз 34 країни світу (список)

28 березня 16:08

Зі 194 незалежних держав світу українці можуть безвізово відвідати тільки шосту частину.

 

На сьогоднішній день, за даними з відкритих джерел, без віз українці можуть в'їжджати на територію 45 країн, пише Тиждень.uа.

Зокрема, віз для громадян України не вимагають 10 країн колишнього СРСР: Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова, Росія, Узбекистан, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан. В'їзд до усіх країн колишнього СРСР, окрім Росії та Білорусі, здійснюється за закордонним паспортом.

Також не потрібні візи у п'ять європейських країн: Боснію і Герцеговину та Сербію - при перебуванні до 30 днів, а також Албанію, Чорногорію та Македонію - при перебуванні до 90 днів. Слід зазначити, що остання скасувала візи для українців лише до 15 березня 2014 року.

Не вимагають віз від українців чотири країн Північної Америки. Зокрема, це Антигуа і Барбуда, Гватемала, Нікарагуа, Сальвадор.

Що стосується країн Південної Америки, то тут у громадян України не вимагають віз п'ять країн: Аргентина, Бразилія, Еквадор, Парагвай та Перу. Остання - до 183 днів перебування у країні.

Без віз українці можуть також відвідати п'ять країн Азії: Бруней, Ізраїль, Малайзія, Монголія, Туреччина.

З країн Африки безвізовий режим для українців діє тільки у Свазіленді та Тунісі (за умови попереднього бронювання готелю).

Також без віз українці можуть відвідати три країн Океанії: Самоа, Федеративні Штати Мікронезії та Фіджі.

У 46 країнах світу українці можуть оформити візу безпосередньо на кордоні, при в'їзді у відповідну країну.

Так, із країн Північної Америки візи на кордоні оформляє Ямайка, Домініка, Домініканська Республіка, Сент-Вінсент, Гаїті, Східний Тимор.

Оформити візу на кордоні можна у 16 азійських країнах. Зокрема, у Бутані, В'єтнамі, Йорданії, Камбоджі, Лівані, Таїланді(до 15 днів), Шрі-Ланці.

Більшість країн Африки оформляють візи на кордоні. Зокрема, це: Бенін, Буркіна-Фасо, Джибуті, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Замбія, Зімбабве, Кабо-Верде, Кенія, Коморські Острови, Маврикій, Мадагаскар, Намібія, Сан-Томе і Принсіпі, Сейшельські Острови, Танзанія, Того, Уганда.

Чотири країни Океанії оформляє візи на кордоні. Це Тонга, Тувалу, Фіджі та Палау.

Щодо країн Південної Америки, то візу на кордоні можна оформити у Болівії та на Барбадосі.

Громадяни України, які бажають відвідати Мексику з метою туризму, ведення бізнесу або транзиту, можуть користуватися Системою електронного дозволу для в'їзду до цієї країни. Окрім цього, громадяни України, які мають дійсну візу США або постійно проживають на території Японії, Великої Британії, Канади, США чи країн Шенгенського простору, не потребують електронного дозволу для в'їзду до Мексики, оскільки мають право подорожувати до Мексики без віз.

Для в'їзду в інші країни світу українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи у консульствах.

Заздалегідь оформлювати візу громадяни України повинні для в'їзду до країн Шенгенської зони: Австрії, Бельгії, Греції, Данії, Естонії, Ісландії, Іспанії, Італії, Литви, Латвії, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Угорщини, Фінляндії, Франції, Чехії, Швейцарії та Швеції.

Для в'їзду у Хорватію необхідно мати дійсну дворазову або багаторазову шенгенську візу. В'їзд у Андорру можливий лише за наявності мінімум дворазової шенгенської візи. Для в'їзду у Ватикан і Сан-Марино необхідно мати італійську (шенгенську) візу.

Також завчасного оформлення візи у консульстві вимагають Болгарія, Велика Британія, Ірландія, Кіпр, Ліхтенштейн, Монако та Румунія.

Заздалегідь оформлювати візу потрібно перед поїздкою до дев'яти країн Північної Америки: Багамських Островів, Белізу, Канади, Куби, Панами, Сент-Кітсу і Невісу, Сент-Люсії, США та Тринідаду і Тобаго.

Що стосується країн Південної Америки, оформлювати візу у консульствах українці повинні перед поїздками у Венесуелу, Гаяну, Колумбію, Уругвай та Чилі. Для в'їзду у Суринам потрібно мати дозвіл від візового відділу МЗС країни.

Завчасно українці повинні оформлювати візу і при поїздках у Афганістан, Бахрейн, Індію, Індонезію, Ірак, Катар, Китай, Кувейт, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Південну Корею, Саудівську Аравію, Сінгапур, Туркменістан, Філіппіни та Японію.

Також українцям потрібно заздалегідь оформлювати візи для поїздки у 33 країни Африки: Алжир, Анголу, Ботсвану, Бурунді, Габон, Гамбію, Гану, Гвінею, Гвінею-Бісау, ДР Конго, Екваторіальну Гвінею, Камерун, Конго, Кот-д'Івуар, Лесото, Ліберію, Лівію, Мавританію, Малаві, Малі, Марокко, Мозамбік, Нігер, Нігерію, ПАР, Південний Судан, Руанду, Сенегал, Сомалі, Судан, Сьєрру-Леоне, Центральноафриканську Республіку, Чад.

Попереднього оформлення віз у консульствах вимагає і вісім країн Океанії. Це: Австралія, Вануату, Кірібаті, Маршаллові Острови, Науру, Нова Зеландія, Папуа-Нова Гвінея та Соломонові Острови. !zn

Читайте також:

Країни Шенгену українцям стали рідше відмовляти у візах

США: Україна не відповідає критеріям безвізового режиму

У Росії здивувалися, навіщо боротися з корупцією заради скасування віз з ЄС

МЗС РФ переживає, що Євросоюз скасує візи для українців раніше, ніж для росіян - це "політично неправильно"