Україна та Ізраїль займуться спільним кіновиробництвом

13 квiтня 14:53

Уряди двох країн будуть заохочувати спільне кіновиробництво Ізраїлю та України.

 

Верховна Рада ратифікувала угоду про спільне виробництво фільмів і співробітництво в сфері кінематографа між Кабінетом міністрів України та урядом Держави Ізраїль.

Урядовий законопроект №0143 підтримав 271 народний депутат.

Угода була підписана в Єрусалимі 22 грудня 2015 року і передбачає, що уряди двох країн будуть заохочувати спільне кіновиробництво Ізраїлю та України.

Документ, зокрема, передбачає створення спільної кінематографічної комісії з числа представників компетентних органів двох країн і експертів.

23 березня Верховна Рада прийняла закон "Про державну підтримку кінематографії в Україні" з пропозиціями президента. Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, запропоновані законопроектом норми повинні привести збільшення частки українських фільмів в касових зборах України з сьогоднішніх 2,5% до 25%, збільшення частки українських фільмів і серіалів в ефірі загальнонаціональних телеканалів в три рази. Також автори законопроекту розраховують на залучення іноземних виробників контенту, витрати яких на території України можуть скласти 2,5 млрд грн за найближчі п'ять років.