Україна просить у Росії причал для свого єдиного підводного човна

20 лютого 11:52

Під час розділу флоту були поділені причали. І українській стороні місцем базування підводних човнів була виділена Балаклава, яка зараз є демілітаризованою зоною.

 

Міноборони України звернулося до російських колег з проханням виділити в Севастополі причал для базування підводного човна "Запоріжжя" - єдиного у Військово-морських силах цієї країни. Про це повідомив міністр оборони України Павло Лєбєдєв у середу, 20 лютого на зустрічі з главою російського військового відомства Сергієм Шойгу у Криму

"У нас дуже багато невирішених питань, які зависли. Одне з них - виділення причалу для підводного човна "Запоріжжя", який незабаром вийде з заводу", - сказав Лєбєдєв.

Він нагадав, що під час розділу флоту були поділені і причали. "І українській стороні місцем базування підводних човнів була виділена Балаклава, яка зараз є демілітаризованою зоною", - сказав Лєбєдєв.

Підводний човен "Запоріжжя" проекту 641 (1970 року спорудження) з 2009 року проходив ремонт на заводі Міноборони РФ у Севастополі. Російські фахівці підготували до випробувань човен, який протягом 20 років перебував у недієздатному стані. Торік підводний човен зробив кілька виходів у море для ходових випробувань. Крім того, субмарина брала участь в українсько-російських навчаннях "Фарватер миру-2012". !zn

Читайте також:

Український підводний човен "Запоріжжя" вийшов у море після багаторічного ремонту

Україна перешкоджає збільшенню військової сили Чорноморського флоту, - російський адмірал

Росія посилить Чорноморський флот шістьма підводними човнами