Україна і США проведуть спільні навчання в Чорному морі

06 вересня 20:24

Навчання покликані забезпечити безпеку в кризовому регіоні.

 

З 8 по 10 вересня 2014 в північно-західній частині Чорного моря пройдуть двосторонні навчання військово-морських сил України та США під назвою Sea Breeze-2014 ("Морський бриз-2014"). Про це повідомляє на своїй офіційній сторінці в Facebook ВМС ЗС України.

Як зазначають у відомстві, метою навчань є проведення міжнародної операції по забезпеченню зони безпеки судноплавства в кризовому районі.

Військово-морські сили України заявляють, що в навчаннях буде задіяно 12 кораблів і суден, у тому числі 5 кораблів від ВМС України і 2 корабля від Державної прикордонної служби. Крім того, до навчань будуть залучені літаки і вертольоти морської авіації ВМС ЗС України.

При цьому у військовому відомстві зазначили, що планом навчань не передбачено проведення наземної фази, тобто захід в порт Одеси або порти інших міст України іноземних кораблів.

Зазначимо, навчання пройдуть у відповідності з програмою двостороннього співробітництва міністерств оборони України і США. Навчання будуть проводитися в дусі програми "Партнерство заради миру", тому до участі в них традиційно запрошені ряд країн.

Так, крім України і США, корабельним складом у навчаннях Sea Breeze-2014, братимуть участь Іспанія, Канада, Румунія і Туреччина.

Раніше повідомлялося, що США і їх союзники проведуть військові навчання в Україні, на кордоні з Польщею, Львівська область. Участь у навчаннях візьмуть близько 200 військових тільки від США. Загалом очікується понад тисячі іноземних солдатів. !zn