Україна і Білорусь спростили правила перетину держкордону

24 сiчня 07:18

З 15 червня по 15 листопада 2013 року жителі Рокитнівського району Рівненської області і Столінського району Брестської області будуть мати можливість перетинати українсько-білоруський державний кордон у трьох місцевих пунктах пропуску.

 

Україна і Білорусь підписали міжурядову угоду про порядок перетину загального кордону жителями прикордонних районів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Угода передбачає, що жителі Рокитнівського району Рівненської області і Столінського району Брестської області будуть мати можливість з 15 червня по 15 листопада 2013 року перетинати українсько-білоруський державний кордон у трьох місцевих пунктах пропуску і зможуть перебувати на території сусідньої держави в межах обумовлених територій", - йдеться в повідомленні відомства.

Пропуск відповідно до домовленостей буде здійснюватися у тимчасових пунктах пропуску "Дроздинь", "Познань" і "Березове".

Від імені українського уряду документ 23 січня в Гомелі підписав голова Держприкордонслужби Микола Литвин, а від імені білоруського уряду - керівник Державного прикордонного комітету Білорусі Олександр Боєчка. Керівники прикордонних відомств двох держав також підписали План розвитку співпраці між Державною прикордонною службою України і Державним митним комітетом Республіки Білорусь на 2013-2014 роки. !zn

Читайте також:

Через санкції ЄС Білорусь посилить охорону кордону з Україною

Україна й Росія домовилися про делімітацію азово-керченського кордону

Кордони Євросоюзу будуть патрулювати роботи