"Укравтодор" відрапортував, що ям на основних дорогах країни майже не залишилося

11 березня 22:03

Керівництво "Укравтодору" доповіло прем'єр-міністрові, що на 98% ремонт основних доріг в Україні завершено.

 

"Укравтодор" відзвітував про ліквідацію ямковості на 98% основних доріг загального користування державного значення.

Як доповіло керівництво підприємства прем'єр-міністрові Миколі Азарову, станом на 10 березня шляховикам залишилося відремонтувати 61 кілометр основних автодоріг.

У повідомленні прес-служби уряду наголошується, що дорожнє покриття було значно пошкоджено "в результаті несприятливих погодних умов цієї зими" - станом на 12 лютого ямочністю було уражено 2631 км основних доріг країни.

"Укравтодор" заявив, що повністю відремонтовано дороги Одеса - Мелітополь - Новоазовськ, Херсон - Джанкой - Феодосія - Керч, Харків - Сімферополь - Алушта - Ялта, Київ - Знам'янка, Красноперекопськ - Сімферополь, Запоріжжя - Донецьк, Улянівка - Миколаїв, Сімферополь - Феодосія.

Наближається до завершення ремонт доріг Київ - Чернігів - Нові Яриловичі, Знам'янка - Луганськ - Ізварене, Київ - Одеса, Кіровоград - Платоново, Одеса - Рені, Північно-північно-східний обхід Києва з під'їздом до М-03.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров на засіданні уряду 6 лютого доручив сконцентрувати ресурси і зусилля на ремонті українських доріг.

Глава Кабміну тоді зауважив, що "сьогодні як ніколи нашими дорогами проїхати складно, а іноді просто неможливо". На його думку, зима "остаточно доконала" українські траси, і на стан деяких з них неможливо дивитися без сліз".

Відтоді "Укравтодор" регулярно звітує про свої успіхи в латанні ям на дорогах.

Водночас, у рейтингу якості доріг, підготовленому експертами Світового економічного форуму, Україна посіла 137 місце в світі з 144. Фахівці оцінили якість українських доріг у 2,3 балів з 5 можливих. !zn

Читайте також:

У Києві реконструюють проспект Перемоги, збільшивши пропускну здатність на 40 відсотків

На дорогах Києва залатали майже половину ям

Хто вкрав дороги?

Віктор Янукович-молодший розповів чому в Україні погані дороги