У звільнених від бойовиків містах жителі знову хочуть Путіна і зневажають "укрів"

15 листопада 13:37

У деяких звільнених від бойовиків районах Донбасу, місцеві продовжують вважати, що їх бомбили "укри", а самі бойові дії характеризують фразою "наші з "украми" воювали".

 

Донбас по живому розрізаний на дві частини лінією розмежування вогню, а деякі райони, звільнені силами АТО від сепаратистів, відверто і неприкрито симпатизують Росії. Один з них - Станично-Луганський. Про це у своїй статті "Наші і укри" для ZN.UA пише Володимир Мартин.

Як пише автор у своїй статті, в результаті бойових дій Станично-Луганський район фактично опинився "на краю" - з півдня і частково заходу його підпирає ЛНР, а зі сходу - Ростовська область РФ. Тому станичники товаришують із земляками або росіянами і левову частку інформації беруть з Росії.

Під час бойових дій Станиці Луганській дісталося більше за всі районні центри Луганщини. Про масштаби вогневих зіткнень свідчать знищена на в'їзді бронетехніка і близько третини зруйнованих будівель. У місцевих жителів з цього питання сумнівів немає - вони впевнені, що всі руйнування - справа рук українських військових.

"Це "укри" нас бомбили", - кажуть станичники похмуро, показуючи на зруйновані будинки. А військове протистояння в цілому характеризують однією фразою: "Наші з "украми" воювали"", - цитує Мартін місцевих жителів у своїй статті.

Журналіст також розповідає, що зараз місцеві жителі, на дивлячись на звільнення від сепаратистів, продовжують зневажати українських військових і ставиться до них з обережністю, вважаючи їх чужинцями. Крім цього, вони всі також поглядають в бік Росії, примовляючи "Коли нарешті прийде Путін і наведе тут порядок?".

Читайте також: Україна попереджає країни ЄС щодо нової військової агресії з боку Росії

"Напередодні парламентських виборів 26 жовтня (які в Станиці Луганській скасували через постійні обстріли) місцеві бабусі підходили до представників влади і питали: "Скажіть, а Путін в бюлетені буде?"", - пише автор у статті.

Як повідомлялося раніше, сили АТО дотримуються перемир'я, щоб не провокувати Росію на введення "миротворців". Українська сторона не використовує проти бойовиків авіацію.