У школах відновлять профілактичні медогляди

14 сiчня 17:41

Обов'язкові медогляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів будуть проводитися щорічно медичними працівниками.

 

Уряд повернув профілактичні медичні огляди учнів у навчальні заклади. Відповідну постанову, якою внесено зміни до пункту 4 порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, Кабінет міністрів прийняв 14 січня, повідомили в департаменті інформації і комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Згідно з документом, обов'язкові профілактичні медичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів будуть проводитися щорічно медичними працівниками в загальноосвітніх навчальних закладах.

За словами міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, проведення медичних оглядів саме в школах підтримують батьки, зокрема, за таке рішення висловилися понад 84% з них під час проведення нещодавно "загальноукраїнських батьківських інтернет-зборів".

До того ж, зазначають в уряді, на сьогоднішній день, на жаль, існує проблема, що деякі безвідповідальні батьки легковажно ставляться до здоров'я дітей, ігнорують відвідування лікаря з метою профілактичного огляду дитини або ж отримують формальні довідки.

Замість цього в школах медоглядами будуть охоплені всі діти, підкреслили в Кабміні, додавши, що це дасть можливість своєчасно виявляти захворювання або схильність до них і надавати школярам відповідну медичну допомогу.

"Ми повинні приділяти особливу увагу профілактиці захворювань, особливо у дітей, - відзначив прем'єр-міністр України Микола Азаров. - Здоров'я підростаючого покоління - надзвичайно важливе завдання. Головний акцент варто зробити саме на профілактиці. І підходити до цього питання потрібно неформально".

Мінмолодьспорту доручено забезпечити умови для проведення медичних оглядів у школах, спеціалістів для здійснення кваліфікованого обстеження школярів буде надавати Міністерство охорони здоров'я, говориться в повідомленні.

Також у Кабміні відзначили, що відновлення обов'язкових медоглядів у навчальних закладах не виключає обстеження у сімейних лікарів та лікарів загальної практики. !zn

Читайте також:

СЕС передала в прокуратуру 12 справ про порушення в дитячих таборах

В Україні закрито 5 здравниць через порушення санітарного законодавства

Моз не буде примушувати до проходження медогляду