У СБУ не знайшли підстав для заборони Урганту в'їзду в Україну

24 квiтня 12:59

У СБУ вважають, що жарт Урганта про червоного комісара, що порубав українців, територіальній цілісності України не загрожує.

 

Заступник голови Служби безпеки України Володимир Породько вважає, що висловлювання відомого російського шоумена Івана Урганта про українців не такі категоричні, щоб забороняти йому в'їзд в Україну.

"Служба безпеки має право прийняти рішення про заборону в'їзду в разі, коли дії особи заподіюють шкоду основам національної безпеки, тобто суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності конституційного ладу... В даному випадку я вважаю, що це було неповагою до нашого народу", - сказав він журналістам, відповідаючи на питання про те, чи можливі якісь санкції з боку СБУ щодо Урганта і коментуючи відповідну ініціативу ряду народних депутатів України.

При цьому Породько підкреслив: "В даному випадку я вважаю... складно оцінити ці дії як порушення нашого суверенітету".

- Вимогу заборонити Урганту в'їзд в Україну підтримали депутати чотирьох фракцій

Як повідомлялося, ведучий кулінарного шоу "Смак" на російському Першому каналі Ургант, готуючи страву, сказав в ефірі: "Я порубав зелень, як червоний комісар мешканців українського села". Звертаючись до гостя програми Олександра Адабашьяна, він додав: "Ви почистили мій клинок", на що той відповів: "Я просто останки жителів... струшую". Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.

Відповідний ролик опублікований на інтернет-відеосервісі YouTube і викликав активне обговорення в українській блогосфері.

Згодом Ургант у своєму мікроблозі у соціальній мережі Twitter вибачився за свої висловлювання, підкріпивши, однак, свої слова іронічними фразами. Адабашьян заявив, що нічого поганого ані він, ані Ургант на увазі не мали і "ніякого стосунку до неповаги це не має".

18 квітня Ургант публічно вибачився за свій образливий жарт стосовно українців в ефірі російського Першого каналу.

"Я хочу вибачитися, попросити вибачення у всіх жителів України і у всіх, кого зачепило моє висловлювання необережне в телепередачі "Смак". Повірте, я дійсно не хотів нікого цим образити, я просто сказав дурість, не подумавши, і навіть не міг припустити, що в гумористичній програмі, програмі, в якій я взагалі ніколи ні про що не говорю серйозно, сказаний мною невдалий жарт може викликати таку гостру реакцію в Україні - в країні, яку я дуже люблю", - сказав шоумен. !zn

Читайте також:

"Свобода" почала збір депутатських підписів за заборону Урганту на в'їзд в Україну

МЗС обурений висловами телеведучого Урганта про Україну

Російський телеведучий в іронічній формі вибачився перед українцями за "червоного комісара"

Ургант визнав свій жарт дурістю і публічно вибачився перед українцями