У СБУ хочуть судитися з журналістами проекту "Схеми"

28 сiчня 20:50

Печерський суд визнав начальника служби охорони ГУ СБУ винним у перевищенні службових повноважень.

 

Начальник служби охорони пропускного режиму ГУ СБУ в Києві Юрій Бондарєв готує апеляційний позов постанова Печерського суду від 19 січня, який визнав його винним у перевищенні службових повноважень. Про це повідомила прес-служба СБУ ввечері у четвер, 28 січня.

Згідно з рішенням суду, Бондарєв повинен провести два дня на гауптвахті.

"Працівник, який є учасником АТО, готує апеляцію на постанову суду", − йдеться в повідомленні.

Крім того, в СБУ висловили невдоволення тим, що "журналісти в гонитві за сенсацією вирішили скорегувати принципи журналістської етики".

Здійснюючи зйомку біля будівлі Головного управління СБУ, журналіст проекту "Схеми" Михайло Ткач та оператор Кирило Лазаревич могли піддати небезпеці життя співробітників Служби безпеки, впевнені в СБУ.

"Багато наші співробітники пройшли ротацію в зоні проведення АТО. В їх ідентифікації як представників СБУ зацікавлені терористи та їхні російські куратори. Деякі співробітники могли виконувати оперативні завдання під прикриттям", − йдеться в повідомленні.

Київський Главк СБУ, як і вся Служба, максимально сприяє представникам преси виконувати свою роботу. Переважна більшість...

Опубліковано ГУ СБУ у м. Києві та Київській області 28 січня 2016 р.

Нагадаємо, вранці 2 жовтня журналіст проекту "Схеми" Михайло Ткач та оператор Кирило Лазаревич були затримані співробітниками СБУ під час зйомок програми про невідповідність стилю життя Сбушників їх офіційним доходам.

При затримці до журналістів застосували силу, пошкодили апаратуру. За словами Ткача, його вимагали зізнатися у шпигунстві.

Начальник ГУ СБУ в Києві Михайло Глуховський після розголосу інциденту вибачився перед журналістами.

Голова СБУ Василь Грицак ініціював службове розслідування інциденту.

Військова прокуратура відкрила адміністративне провадження за підозрою начальника служби охорони у перевищенні службових повноважень, а також кримінальну справу за фактом перешкоджання журналістській діяльності співробітниками СБУ.