У потязі Москва-Київ відкриють duty free

11 березня 09:25

У швидкому потязі "Столичний експрес", що прямує без зупинок до Києва з Москви, в цьому році буде запущений пілотний проект з продажу безмитних товарів.

 

Федеральна пасажирська компанія вирішила організувати у своїх потягах міжнародного сполучення торгівлю безмитними товарами. Передбачається, що перший duty free на залізниці з'явиться вже влітку у потязі Москва-Київ, а потім і на маршруті Москва-Гельсінкі.

Як стало відомо дочірня структура РЖД - Федеральна пасажирська компанія планує організувати у своїх потягах магазини duty free. Передбачається, що пілотний проект буде запущений вже влітку у потягу "Столичний експрес", що прямує без зупинок з Москви до Києва. Потім компанія розгляне можливість впровадити подібну послугу і у потязі "Лев Толстой", яке курсує між Москвою і Гельсінкі.

Асортимент товарів буде аналогічний тому, що пропонується на борту літаків (спиртні напої, парфумерія і косметика, ювелірні прикраси). Хто буде оператором duty free, в компанії не розкривають, посилаючись на те, що договір ще не підписано. Залишається незрозумілим питання щодо безпеки пасажирів, адже саме через це багато авіакомпаній зараз згортають продаж алкогольних напоїв на своїх рейсах або забороняють використовувати їх під час польоту. !zn

Читайте також:

Росіянам хочуть заборонити брати алкоголь в літак через постійні дебоші

Квитки на потяги в Україні зникнуть, поступившись місцем електронним документам

Уряд заборонив duty free обслуговувати юросіб