У п'ятницю в Україні знову очікуються сильні снігопади

20 березня 16:31

У найближчу добу опадів в Україні не очікується. Але вже на п'ятницю синоптики знову прогнозують у Києві сильний сніг, заметілі.

 

У четвер, 21 березня, погоду більшої частини території країни буде визначати поле підвищеного тиску, південно-західної частини - атмосферні фронти. На більшій частині без опадів, лише вдень у західних, Вінницькій, Одеській областях дощ, у Карпатах зі снігом, повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер західний, вдень на Правобережжі східний, південно-східний, 5-10 м/с. На дорогах західних і північних областей ожеледиця.

Температура у західних і північних областях вночі 2-7° морозу, вдень 1-6° тепла; на решті території вночі від 4° морозу до 1° тепла, на узбережжі морів до 4° тепла, вдень 6-11° тепла, у південних областях та на Закарпатті 9-14°, в Криму до 17°.

У Києві - без опадів. Вітер північно-західний з переходом на південний східний, 5-10 м/с. Температура вночі 3-5° морозу, вдень 4-6° тепла.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії в Києві 21 березня найвища температура була +20,3 в 1974 році, найнижча -20 в 1942 році.

У п'ятницю, 22 березня, у західних, північних, Вінницькій областях сильні, місцями дуже сильні снігопади, хуртовини, снігові замети, дещо де налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, температури вночі і вдень 0-5° морозу.

У Черкаській, Кіровоградській, Полтавській областях вночі помірний, вдень опади у вигляді дощу та мокрого снігу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь; температура протягом доби від 3 морозу до 3 тепла.

На решті території дощі, на півдні місцями сильні (лише на сході вночі без опадів); температура вночі 3-8 тепла (у східних та Дніпропетровській областях близько 0), вдень 5-12° тепла, в Криму до 16°.

В Україні посилення вітру до 15-22 м/с, місцями, крім сходу і південного сходу, до 25-28 м/с.

У Києві вночі невеликий сніг, температура 2-4° морозу. Вдень погіршення погодних умов: сильний сніг, пориви вітру 17-22 м/с, місцями 25 м/с, хуртовини, снігові замети, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледь, температура 0-2° морозу. !zn

Читайте також:

Гідрометцентр попереджає про нові снігопади

Синоптики обіцяють ще одну хвилю похолодання і сніг