У Криму стартував курортний сезон

23 квiтня 15:45

На травневі свята куплено місць у санаторно-курортних закладах в Криму на 25% більше, ніж це було в 2012 році. Особливо великий наплив в поточному році очікується російських туристів.

 

Кримський прем'єр Анатолій Могильов відзначає, що курортний сезон у Криму вже фактично стартував і влада автономії розраховує на значний наплив туристів, особливо на травневі свята.

"Курортний сезон у нас вже почався. За інформацією Міністерства курортів і туризму Криму, путівки (на відпочинок у Криму) купуються з набагато більшою інтенсивністю, ніж було у минулому році, який був піковим за числом туристів", - заявив Могильов на прес-конференції після закінчення засідання ради міністрів у вівторок, 23 квітня у Сімферополі.

Пославшись на дані туроператорів, Могильов повідомив, на травневі свята куплено місць у санаторно-курортних закладах у Криму на 25% більше, ніж це було в 2012 році.

"Ми інтенсивно пропагуємо відпочинок у Криму, розтягуючи сезон від літніх місяців у бік вересня-листопада, і квітня-травня, збільшуючи курортну складову. По-друге, на травневі свята цього року буде дуже багато вихідних днів", - сказав кримський прем'єр.

За його словами, особливо великий наплив в поточному році очікується російських туристів.

У свою чергу, виступаючи на засіданні ради міністрів Криму, міністр курортів і туризму автономії Олександр Лієв зазначив, що, за оцінкою експертів туроператорів Росії, тури на відпочинок у Криму на травневі свята стали хітом продажів.

"На сьогодні попит на них зріс майже на чверть порівняно з попереднім роком. Це пов'язано з тривалими вихідними, а також з тим, що в Криму підготували до травневих свят 169 санаторіїв і 197 готелів. Торік таких відпочиваючих приймали 140 санаторіїв і 163 готелі", - сказав Лієв.

Він повідомив, що з початку року кількість відпочиваючих в Криму склала 255 тис. людей, що на 29% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

За словами міністра, готелі повідомляють, що їхнє завантаження вже зараз відповідно збільшилося і дуже багато готелів вже продали всі місця на пік сезону в Криму. !zn

Читайте також:

Шестибальний шторм зруйнував набережну в Алушті

Взимку у Криму зафіксували рекордний наплив туристів

Прокуратура Криму ініціювала повернення низці санаторіїв незаконно відібраної землі