У Криму рейдери намагалися захопити "Будинок творчості письменників імені Чехова"

20 лютого 19:10

У пансіонаті стверджують, що в спробі рейдерського захоплення брало участь 50 людей з вогнепальною зброєю та вибуховими пристроями.

 

20 лютого в Ялті відбулася спроба рейдерського захоплення пансіонату "Будинок творчості письменників ім. А. П. Чехова". Про це виданню "Центр журналістських розслідувань" повідомив представник Спілки письменників України, якому належить пансіонат, помічник юриста Олександр Тюлєнєв.

Як розповів Тюленєв, в орендаря пансіонату, ТОВ "Росичі", в 2012 році закінчився договір оренди. Про свій намір не продовжувати договір, за словами представника Союзу письменників, організація завчасно повідомила орендаря, викликавши генерального директора фірми на засідання секретаріату, а також направив телеграму і рекомендований лист відповідного змісту. Проте з таким рішенням Союзу письменників орендар не погодився, представивши, як стверджує Тюленєв, новий договір, нібито укладений ще під час дії старого. При цьому, за словами представника Союзу письменників, документ, на який посилається орендар не має юридичної сили, оскільки був підписаний посадовою особою, яка не має повноважень.

Як уточнив Олександр Тюленєв, з Національного союзу письменників було надіслано комісію, яка повинна була прийняти майно в орендарів.

"Замість свого представника вони надіслали 50 озброєних людей з вогнепальною зброєю та вибуховими пристроями", - відзначив він, повідомивши, що штурм головного корпусу пансіонату почався вранці і тривав близько 40 хвилин. "Координували дії людей в темному одязі адвокати, які представляють інтереси ТОВ "Росичі", і працівники ТОВ , - уточнив Тюлєнєв.

За словами Олександра Тюленєва, під час штурму будівлі застосовувалася вогнепальна зброя, а також вибухові пристрої. Під час штурму двері до корпусу пансіонату було виламано, розбито вікна.

За його словами, на виклик за телефоном "102" міліція не приїхала, наряд "Беркута" прибув тільки після дзвінка до кримського главку МВС.

"До отримання дзвінка через Сімферополь місцеві екіпажі міліції стояли на місці, їх черговий не присилав. Більш того, коли їхав автобус з "бойовиками", "Беркут", що під'їхав, поступився їм дорогою, і тільки потім підрозділ "Беркута" заїхав на територію, - розповів Олександр Тюлєнєв. - На наш погляд, тут явно простежується злагоджена взаємодія з місцевими правоохоронними органами, тому що таких випадків не буває. Позавчора вони теж робили спробу захоплення, але думали, що тут взагалі нікого немає. Їх було 10-12 чоловік, у тому числі Кручин Юрій Борисович (директор пансіонату в період оренди - ред.)".

На думку Олександра Тюленєва, ТОВ "Росичі" найближчим часом може повторити спробу захоплення пансіонату.

ТОВ "Росичі" зареєстровано в Києві. Представники фірми відмовилися давати коментарі з приводу подій в Ялті. !zn

Читайте також:

Дитячому протитуберкульозному санаторію в Криму повернули частину незаконно відібраної землі

Прокуратура перевірить законність відчуження майна санаторію, на місці якого виріс "особняк Медведчука"

Кримська прокуратура пред'явила позов забудовникові дитячого протитуберкульозного санаторію