У київському метро з'являться "розумні" ескалатори

01 лютого 11:00

Світловий датчик буде спрацьовувати і приводити в рух сходи экскалатора лише тоді, коли на них знаходяться пасажири. Така технологія дозволить зменшити середньомісячний обсяг спожитої ескалаторами електроенергії.

 

Ескалатори на станції метро "Виставковий центр" у Києві вирішено ввести у постійну експлуатацію в режимі автоматичного запуску. Ніяких пошкоджень під час тестування обладнання виявлено не було, повідомляє прес-служба КМДА.

Півроку фахівці спостерігали за роботою системи і прийшли до висновку, що такий режим дозволяє зменшити середньомісячний обсяг спожитої ескалаторами електроенергії на 28%, а середньомісячний пробіг - на 27%.

"Система спрацьовує і приводить в рух сходи лише тоді, коли на них знаходяться пасажири. Для цього перед ескалатором встановлено спеціальний світловий датчик, який подає сигнал і автоматичний механізм запускається. Спочатку залізні сходи починають рухатися повільно і поступово набирають швидкість. Перевізши пасажира, ескалатор уповільнює рух і згодом зупиняється, якщо на сходи більше ніхто не зайшов. На балюстрадах ескалатора розміщені світлові покажчики: стрілка зеленого кольору показує, на які сходинки можна заходити, червоний квадрат сигналізує про те, що механізм працює в протилежному напрямку від руху пасажира. Якщо порушити цю вимогу, робота ескалатора автоматично блокується і вимагає перезапуску системи", - сказано в повідомленні. !zn

Читайте також:

Станцію метро "Політехнічний інститут" закрили на вхід у ранкові години

Влада Києва назвала економічно обґрунтований тариф: проїзд у метро має коштувати 3 гривні

Запровадження безкоштовного WI-FI у київському метро відклали на рік