У Києві знову транспортний колапс: місто стоїть у десятибальному заторі

26 березня 09:15

Столичній владі не вдалося впоратися за понеділок з наслідками стихії і в перший робочий день Київ знову став у заторах.

 

Перший офіційний робочий день розпочався для киян з заторів. Столичній владі не вистачило вихідного понеділка, щоб повністю розчистити дороги.

За даними інтернет-сервісу "Яндекс. Пробки", станом на 8:55 у Києві зафіксовано 10-бальні дорожні затори - пішки швидше.

Стоїть весь центр Києва. Перебратися з лівого берега на правий без проблем можна тільки по мосту Патона. Крім того, складна ситуація на всіх під'їздах до столиці.

У результаті стихійного лиха, що сталося 22-23 березня, найбільша кількість снігу - від 2 до 10 мм - випала в Харківській області, від 2 до 5 мм - у Чернігівській, Луганській, Сумській, і на півночі Донецької області, від 1 до 2 мм - у Київській, Житомирській і Полтавській областях. У Києві вже випало 60 мм опадів, у Сумській області - 66 мм (у деяких населених пунктах - 80).

Через погодні умови у столиці утворилися затори за шкалою 10 балів з 10-ти можливих. Деяким водіям довелося провести в заторах по 10-12 годин, багато хто кидав свої машини на узбіччях і йшли пішки.

Зазначимо, що очищення столичних доріг триває вже четверту добу.

У понеділок у Києві та області оголошено вихідний день.

За даними Укргідрометцентру, морози в Україні протримаються до 28 березня, а потепління прийде у Київ вже 30 березня.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров оцінив роботу всіх служб, задіяних у ліквідації наслідків негоди в Києві "на трієчку". !zn