У Києві почали масовий демонтаж кіосків біля станцій метро

13 березня 13:48

Київська влада вже "повністю зачистила" площу біля станції метро "КПІ" і демонтувала кіоски на "Золотих воротах".

 

У Києві приступили до демонтажу кіосків поблизу станцій метрополітену.

Вже демонтували об'єкти біля станцій "Золоті ворота" і "Політехнічний інститут", зараз департамент міського благоустрою при КМДА визначає об'єкти, які встановлені з порушенням державних будівельних норм поблизу інших станцій метро.

Згідно з цими нормами, розміщення будь-яких споруд комерційного призначення в радіусі 20 метрів від входів і виходів метро заборонено.

"Зараз ми просто попереджаємо підприємців, вносимо додатково приписи. У недалекому майбутньому всі станції метрополітену будуть очищені від незаконних кіосків. Ми зараз мобілізуємо сили для проведення таких робіт, і я думаю, що в найближчому майбутньому почнемо масові демонтажі саме по станціях метрополітену", - повідомив керівник прес-служби департаменту Владислав Шелоков.

Він зазначив, що 12 березня були демонтовані намети, торговельні лотки біля станції метро "Золоті ворота".

"Демонтовано всього 9 об'єктів так званої сезонної торгівлі, які взагалі не мали жодних дозвільних документів. Яка сезонна торгівля взимку? Вони повинні були переїхати ще 31 жовтня. Їх періодично демонтували, але вони постійно поверталися", - пояснив він.

За його словами, інспектори департаменту склали на власників цих наметів велику кількість протоколів і приписів у зв'язку з порушенням нормативно-правових документів, які регламентують торгівлю у малих архітектурних формах.

Окрім того, нагадав Шелоков, в кінці лютого був проведений масштабний демонтаж МАФів біля станції метро "Політехнічний інститут". Там було демонтовано 18 об'єктів.

"Тобто, ми там повністю зачистили площу, і ви бачите, що в радіусі 20 метрів від станції КПІ немає жодного кіоску", - підкреслив він. !zn

Читайте також:

У Києві почали з'являтися кіоски з продажу води з крану

Під час реконструкції Андріївського узвозу розікрали більше мільйона гривень

Київська влада вирішила повністю заборонити будівництво в центрі столиці