У Черкаській області на хабарі спіймали митного брокера

09 лютого 08:52

Він вимагав 12 тисяч гривень за розмитнення іноземного автомобіля за заниженою ціною.

 

Прокуратура Черкаської області спільно з відділом боротьби з корупцією і організованою злочинністю обласного управління Служби безпеки України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області викрила злочинну схему з отримання неправомірної вигоди за проведення безперешкодного розмитнення транспортних засобів, ввезених на територію України з-за кордону, фізичним особам за заниженою митною вартістю у середу, 8 лютого.

На отриманні хабара в розмірі 12 тисяч гривень правоохоронці затримали митного брокера . Він отримав гроші за безперешкодне розмитнення та зменшення митної вартості автомобіля "Ауді А1".

"Попередньо дії вказаної особи кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України", - йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Читайте також: Спійманого на хабарі директора департаменту НБУ відпустили під заставу – ЗМІ

Нагадаємо 6 лютого на хабарі у 1,5 тисячі доларів затримали начальника управління Державної виконавчої служби області.

Того самого дня було затримано в. о. начальника відділу Департаменту земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації. Посадова особа вимагала у підприємця 50 тисяч гривень за погодження дозвільних документів на оренду землі для ведення бізнесу. Її затримали безпосередньо в приміщенні департаменту при отриманні частини хабара – 40 тисяч.